Over ons

Bouwen is leuk!

architect eigen huis
logo appel architecten 1330x214px rgb transparant

Architect eigen huis is een label van appel architecten, waarmee we ons exclusief richten op particulieren. Heeft u een zakelijk project? Kijk dan op de website van appel architecten.

Elke keer als we aan een droomhuis mogen werken gaan we met super veel enthousiasme aan de slag. Het is ontzettend leuk en eervol om de droom van een opdrachtgever te mogen realiseren.

Wij vinden dat het bouwen van je eigen huis, moet zijn als een droom die uitkomt (en geen stressvol, financieel debacle). Met tekeningen, 3d-modellen en lange gesprekken motiveren en inspireren wij jou om samen met ons het perfect passende ontwerp te maken. Ontwerpen gaat over het maken van keuzes. Onze taak is om steeds de keuzes en hun consequenties inzichtelijk te maken, zodat we samen tot een goed eindresultaat komen. De opdrachtgever is dus leidend. Elk project is zodoende uniek en bijzonder, een maatpak voor de opdrachtgever. Tegelijkertijd zijn we altijd eerlijk en realistisch over de verwachtingen die je bij het dromen mag hebben en laten we dus geen luchtkastelen zien. Dit realisme vraagt om actuele kennis van bouwtechniek en bouwkosten, maar ook van bouwproces en regelgeving. Architect eigen huis begeleidt en adviseert van initiatief t/m ingebruikname.

Onze ontwerpen zijn zonder opsmuk en verrommelende installaties. We houden van materialen die mooi zijn en blijven, toegepast in details die écht passen bij ontwerp. Graag delen we onze kennis over duurzaamheid met onze opdrachtgevers. Duurzaamheid betekent niet voor iedereen hetzelfde. Je kan denken aan energie, materiaalgebruik en onderhoud. Elke opdrachtgever heeft andere prioriteiten. Ook hier zijn wij van dienst door de mogelijke keuzes inzichtelijk te maken.

Anderen over ons

” Tijmen Versluis van Architect Eigen Huis is een toparchitect. Hij heeft een schitterend huis voor ons gebouwd, met mooie materialen en binnen ons budget. Het is ook een heerlijk huis om in te wonen, bijzonder praktisch en passend, rekening houdend met ouder worden, energiezuinig gebouwd met innovatieve technieken (strobouw bvb) en energieneutraal in gebruik. Tijmen is altijd bereikbaar, communicatief, oplossingsgericht, daadkrachtig en kan snel schakelen. Ook de bouwbegeleiding organiseert hij goed en strak met verslagen en kwaliteitscontroles.”

Willemien en Bart

Sancta Maria

Tijmen Versluis heeft onze prachtige bosvilla ontworpen, nog mooier dan we ooit hadden durven dromen.
Wij kennen Tijmen als een ervaren, creatieve en betrouwbare architect met een enorme inzet, oog voor detail, kwaliteit en duurzaamheid en een erg prettige en snelle communicatie. Tijmen is altijd bereikbaar, heeft vaak maar een half woord nodig, heeft overal een oplossing voor en sluist je moeiteloos door het hele bouwproces heen.
Op deze manier is zelf bouwen inderdaad geweldig leuk!

Coen en Claire

Bosvilla Haagwijk

“Deskundige architect, vriendelijk en meedenkend.”

Payam

CPO IJburg

“Architect eigen huis, luisteren voor verandering . Professioneel en vriendelijk. Goed in visualiseren van breed pallet aan technische mogelijkheden om huis klimaatneutraal te maken.”

Jan-Jaap

Sprokkelenburg II

“Tijmen heeft ons uitstekend begeleidt bij het ontwerp en bouw van onze woning. De samenwerking was prettig en zelfs grote last-minute aanpassingen waren geen probleem. Het resultaat is een, wat ons betreft, prachtig huis met een voor ons prettige indeling en een prachtige uitstraling. Het past als een jas dankzij de goede samenwerking!”

Arjan en Laura

Energie in Oosterwold