Schetsplan

Als je een huis wilt laten bouwen of grootschalig verbouwen ga je bij de keuze voor een architect niet over één nacht ijs. Het gaat niet alleen om een hoop geld, maar ook om een klik en het vertrouwen dat de architect daadwerkelijk doet waar hij voor gevraagd is.

Om te kunnen ontdekken of Architect Eigen Huis de juiste keuze voor u is, hebben we de drempel om ons te leren kennen zo laag mogelijk gemaakt:

1.

Gratis oriëntatiegesprek

De eerste stap is natuurlijk een gratis oriëntatiegesprek. We bespreken uw wensen, locatie, budget, etc, etc. Ook doen we een smaaktest om erachter te komen wat u mooi en lelijk vindt. Altijd erg leuk! Voor een afspraak bij ons op kantoor kunt u gebruik maken van de tool voor het gratis spreekuur. Wilt u liever bij u thuis of op de kavel afspreken, gebruik dan het contactformulier of bel ons gewoon. Afspraken kunnen ook buiten de reguliere kantoortijden en in het weekend.

2.

SCHETSPLAN

Heeft u een goed gevoel overgehouden aan het oriëntatiegesprek dan kunnen wij een schetsplan voor u maken. Het schetsplan kost u slechts €295,-. Dit is de volgende stap om te ontdekken of Architect Eigen Huis de juiste architect voor u is, maar daarnaast ook een goede manier om inzicht te krijgen in de mogelijkheden om te bouwen. Wat past er zoal binnen het budget? Welke beperkingen brengt het bouwkavel met zich mee en met welke regelgeving moet je rekening houden? Het schetsplan bevat plattegronden, impressies, oppervlakte-overzicht en een overzicht van de verwachte stichtingskosten. Klik op onderstaande afbeeldingen om een voorbeeld van een schetsplan in te zien.
>Lees verder over de voorwaarden van het schetsplan

3.

ONTWERPfase

Samen met het schetsplan maken we een offerte voor de rest van het traject. Het oriëntatiegesprek en het schetsplan geven hopelijk voldoende vertrouwen dat u de volgende stap met Architect Eigen Huis wilt zetten. Het schetsplan is misschien niet precies wat u wilt (n.b. we hebben maar één gesprek gehad!), maar heeft wel laten zien dat we naar u geluisterd hebben en met verrassende oplossingen zijn gekomen.

De volgende stap is een echte ontwerpfase. In meerdere sessies gaan we samen de diepte in en komen we tot een uitgewerkt plan. Ook dit betekent niet dat u aan ons vast zit. U geeft opdracht per fase en kan steeds bijsturen mocht dat nodig zijn.

Klik op de voorbeeld-schetsplannen hieronder om te bekijken.

schetsplan 02
schetsplan 01
schetsplan 03

een schetsplan laten maken?

De architecten van eigen huis gaan graag met u in gesprek om dromen tastbaar te maken.

Voorwaarden

Een schetsplan is best een aardige investering van onze zijde. Gelukkig zien we dat de meeste schetsplannen ook projecten worden. Om te veel derving te voorkomen zijn er wel een aantal voorwaarden verbonden aan een schetsplan. De kosten voor een schetsplan zijn €295,- inclusief btw. De aanbieding is alleen geldig voor particulier opdrachtgevers met een bouwbudget van meer dan €300.000,-. Bij verbouwingen zijn er extra kosten voor het verwerken van de bestaande situatie. Bij meerdere opdrachtgevers zoals 2-onder-1 kap of CPO-groepen zijn de kosten €295,- per woning. De opdrachtgever is eigenaar van een kavel of heeft een optie op de kavel. Op het schetsplan rust auteursrecht. Zonder schriftelijke toestemming van architect eigen huis mag het schetsplan niet gebruikt worden.

Wilt u gewoon eens sparren over een bouwplan? Heeft u een kavel op het oog, maar weet u niet zeker of uw wensen daar wel gaan passen? Wilt u verbouwen, maar geen idee of dat haalbaar is? Droomt u over een eigen huis, maar weet u niet waar u moet beginnen? Voor al deze zaken hebben wij een geheel vrijblijvend gratis spreekuur. Geen onderwerp is ons te gek. Kies een datum en tijdstip via de website en maak gewoon direct een afspraak!