Een schetsplan, wat staat er allemaal op?

Een schetsplan, wat staat er allemaal op?

Wanneer je een eigen huis wilt gaan bouwen of grootschalig verbouwen, is een schetsplan een goede manier om jouw wensen en de mogelijkheden in een ontwerp vertaald te zien. Tevens is een schetsplan een manier om met relatief lage kosten te ontdekken of er een klik is tussen architect en opdrachtgever. We moeten tenslotte samen nog een tijdje verder. Een klik is heel belangrijk.

In eerste instantie wordt bij het woord schetsplan wellicht gedacht aan een snelle schets. Ons schetsplan omvat echter veel meer. Een schetsplan maakt inzichtelijk wat er met jouw wensen en binnen jouw budget daadwerkelijk haalbaar is en wat de eventuele beperkingen zijn. Het is een verkennend ontwerp gebaseerd op jouw verwachtingen maar ook rekening houdend met de randvoorwaarden. Hierbij moet je denken aan de algemene regels uit het bouwbesluit, het bestemmingsplan en natuurlijk het budget. Het schetsplan bevat plattegronden, impressies, oppervlaktes en een raming van de stichtingskosten.

schetsplan 02 p1
schetsplan 02 p2 1

Meestal begint het schetsontwerp met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierbij worden alle woonwensen besproken. Is jouw droomhuis een houten villa of wil je samen met vrienden een appartementencomplex bouwen? We doen hierbij ook een smaaktest om te ontdekken wat je mooi en lelijk vindt.  Het kennismakingsgesprek is de eerste check om te kijken of er een klik is met de architect. Vervolgens vertaalt de architect jouw wensen, budget en smaak naar een ontwerp. Dit ontwerp wordt weergegeven in een A3-boekje met tekeningen op schaal. Dit boekje kan bestaan uit onder andere plattegronden, doorsneden en 3d impressies. Op de plattegrond wordt de indeling van de woning goed zichtbaar. Een doorsnede kan worden toegevoegd om niveauverschillen inzichtelijk te maken. De impressies geven een indruk van hoe de woning en de ruimten beleefd worden. Het schetsplan zal ook inzicht geven in de kosten en de besteding van jouw budget. Lees meer over een schetsplan en de voorwaarden op de speciale pagina.

Schetsplan voor €295,-

Interesse gewekt? Een oriëntatiegesprek is zo gepland.
Bel ons, mail ons of maak een afspraak via de calender op de contactpagina.

Meer relevante artikelen