Krijg inspiratie met Pinterest

Krijg inspiratie met Pinterest

Inspiratie met Pinterest

Voordat je jouw droomhuis gaat bouwen of verbouwen, gaan er een hoop beslissingen aan vooraf. Hoe wil je dat jouw huis eruit komt te zien, welke materialen vindt je mooi, wat voor stijl past bij jou? Wil je graag landelijk wonen in een vrijstaande villa of juist in een hip stadsappartement. Een goede inspiratiebron hiervoor is pinterest. Het kan het beste omschreven worden als een digitaal moodboard of prikbord, waarbij honderden inspirerende beelden zijn gesorteerd op thema’s. Pinterest omschrijft zichzelf daarom niet als social media, maar als een visuele zoekmachine.

Je kunt naast het vinden en bekijken van inspirerende beelden ook je eigen bord aan maken en hier verschillende foto’s aan toe te voegen die bij het betreffende thema passen. Dit doe je door een account aan te maken op pinterest.com. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een moodboard maken van bepaalde woningen die je mooi vindt of hoe zou willen dat je woonkamer eruit zou zien. Deze borden kun je privé houden maar ook openbaar maken, zodat andere jouw moodboard ook kunnen zien en eventueel zelfs nieuwe beelden hieraan toe kunnen voegen. Wanneer je uiteindelijk een mooi bord hebt samengesteld voor jouw droomhuis en klaar bent voor de volgende stap, is het handig om deze te laten zien aan jouw architect. Op deze manier kun je op een eenvoudige wijze communiceren wat jouw wensen zijn en wat jouw smaak is.

Volg ons!

Ons bureau heeft ook een pinterest account  en we nodigen je graag uit om ons te volgen. Uiteraard volgen wij je ook graag terug. We plaatsen hier foto’s op van recente projecten maar maken ook borden gericht op een bepaalde stijl of een bouwonderdeel. Denk hierbij aan woningen met kap of juist keukens.

Meer relevante artikelen