Kavel in de bollenstreek

Kavel in de bollenstreek

Altijd al een eigen huis willen bouwen, maar ben je nog op zoek naar een geschikte kavel? Denk dan eens aan een kavel in de (duin-) en bollenstreek. In deze regio zijn er regelmatig mooie kavels te vinden. De streek is niet alleen het centrum van de Nederlandse bloembollencultuur, maar kent ook een schitterende kust en hoge dorpse kwaliteiten. De bollenstreek omvat onder andere de gemeenten Hillegom, Lisse, Katwijk, Noordwijk en Teylingen. Maar ook de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Wassenaar, Oegstgeest en Voorschoten mogen worden meegerekend tot deze bijzondere streek.

Bollenstreek lopen

Ben je op zoek naar rust en ruimte, landelijk wonen of juist dichtbij een bruisend centrum? Voor alle wensen zijn er kavelmogelijkheden binnen deze veelzijdige streek met een rijke historie. Denk bij de zoektocht naar een kavel goed na over de toekomstige bouwplannen. De afmetingen en de vorm van de bouwkavel zullen uiteindelijk bepalend zijn voor de grootte van de woning. Bedenk of er wensen zijn voor een eventuele garage, schuur of zelfs een zwembad. Deze zaken zullen meegenomen moeten worden in de bepaling van het gewenste oppervlak van de kavel. Houdt daarnaast rekening met de bezonning en de nabijheid van voorzieningen zoals scholen. Ook de manier waarop je wilt gaan bouwen is van belang. Wil je zelf gaan bouwen of juist met een bouwgroep, door middel van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).

Vind een kavel in de bollenstreek

Er zijn verscheidene websites die een duidelijk overzicht geven van de beschikbare kavels in de bollenstreek, zoals:

http://www.hetkavelhuis.nl/bouwkavels-duin-en-bollenstreek/

of

https://www.bouwkavelsonline.nl/index.php.

Op de website van de betreffende gemeenten staan veelal de nieuwe ontwikkelingen met de bijbehorende vrij gekomen kavels beschreven. Let goed op dat het een kavel betreft met de bestemming wonen.

Mocht je al een geschikte kavel hebben gevonden, in deze regio of ergens anders in Nederland, dan staan wij klaar om je verder te helpen in het bouwproces en om jouw droomhuis te realiseren.

Meer relevante artikelen