Oukoopsedijk Reeuwijk II

Oukoopsedijk, Reeuwijk

2018

Bouwkosten

Type bouwsysteem

Oppervlakte

334 m² BVO, 200 m² GO

Omschrijving

Deze kangoeroe schuurwoning op de buitenplaats “De Heerlijkheid Wiltenburg” in het Reeuwijkse plassengebied is zeer licht en opent zich op de hoeken naar het omringende weidse landschap. De strakke belijning, grote glasvlakken en materiaalgebruik geven de woning een moderne uitstraling. De gele baksteen en het lichte felsdak zorgen er voor dat de woning past bij de andere bebouwing op de buitenplaats en zich bescheiden opstelt in deze groene omgeving. Dit type woning wordt een kangoeroewoning genoemd. Dit is het best te omschrijven als twee zelfstandige wooneenheden onder een dak.

De hoofdwoning beschikt over zeer ruime begane grond met een grote eetkeuken als hart van het huis en een lichte woonkamer met open hoeken in de uitbouw. Door de langgerekte vorm van de eetkeuken en de glazen pui op de hoek ontstaat een sterke zichtlijn naar de tuin. Op de verdieping bevinden zich vier slaapkamers voorzien van dakramen en een badruimte. De “aanleunwoning” is enigszins vergelijkbaar, maar gespiegeld en heeft een ruime woonkamer en eetkeuken. Tevens bevinden zich een hobbykamer en slaapkamer met badruimte op de begane grond. Dit maakt de aanleunwoning levensloopbestendig. De woningen zijn met elkaar verbonden door een doorgang onder de trap.

Rondom de woning zijn meerdere terrassen gesitueerd, zodat de tuin volledig benut kan worden en er genoten kan worden van de bijzondere zichten op de weilanden.

Oukoopsedijk Reeuwijk

Vermeldingen

kavel & huis 5/2018