Woning Zuidhoek Nieuwkoop

Nieuwkoop, Zuidhoek

start bouw 2020

Bouwkosten

Type bouwsysteem

Oppervlakte

287 m² BVO, 212 m² GO

Omschrijving

Aan de rand van het beschermde natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen is een prachtige woonlocatie Zuidhoek ontwikkeld. Verspreid over verschillende eilanden worden 88 woningen gerealiseerd. Architect eigen huis ontwierp deze opvallende woning bekleed met antraciete aluminium felsbeplating. Om optimaal het prachtige uitzicht te benutten is de ruim opgezette woonkamer omringd door grote glazen schuifpuien. De ruimtelijkheid wordt extra benadrukt door een vrijstaande kern met geïntegreerde trap en keukenmeubel. Het overstek geeft de woning richting en karakter.

De moderne en met name minimalistische toon die door het bouwvolume gezet wordt, is volledig doorgezet in het interieur. De betonnen vloer loopt optisch door in het terras aan de noordwest kant, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. Om opsmuk en verrommeling te voorkomen is voldoende bergruimte op de begane grond en verdieping mee ontworpen.

Alle details kloppen, van de indeling tot de afwerking. De grote dakkapel zorgt voor 4 ruime slaapkamers met wederom het prachtige uitzicht. De hoofdslaapkamer is voorzien van een inloopkast. En op de eerste verdieping aan de voorzijde is een breed panoramaraam geplaatst met prachtig uitzicht over de plassen. Door dit raam en de dubbele hoogte ontstaat er een spel van licht en schaduw in de entreehal.

Bekijk ook een van onze andere projecten in Nieuwkoop: Twee onder een kap Nieuwkoop

Woning Zuidkoop Nieuwkoop

Vermeldingen

Kavel&Huis 5/2019, p.190/191