Groenendijksepad Hazerswoude

Hazerswoude

2021

Bouwkosten

Type bouwsysteem

Oppervlakte

195 m² BVO, 170 m² GO

Omschrijving

Aan het Groenendijksepad, op de overgang van een woonwijk naar de polder ontwierp Architect eigen huis deze woning. Om optimaal het prachtige uitzicht te benutten is de woning opgetild ten opzichte van het bestaande maaiveld en is de woonkamer en leefkeuken omringd door grote glazen schuifpuien en glasvlakken. Het dak en een deel van de gevel van de woning is bekleed met zwarte aluminium felsbeplating en een deel van de gevel is bekleed met houten verduurzaamde houten latten. De houten gevel aan de voorzijde loopt over in een klein overstek ter plaatse van de voordeur, waar de voordeur geheel wegvalt in de houten latten.

Aan de andere zijde loopt de houten gevel over in een veranda waardoor de woning gericht is op het landschap en de zon. Verder is er gespeeld met de afstand tussen de houten latten en zijn de draaiende delen aan het zicht onttrokken door de houten latten die ervoor doorlopen. Op de eerste verdieping is een omkaderd raam met prachtig uitzicht over de polder. De woning is zeer goed geïsoleerd en voorzien van pv-panelen en een bodem warmtepomp, waardoor de woning energieneutraal is. Een duurzame en energiezuinige woning.

Dit project is een proefproject voor de Wet Kwaliteitsborging. Voor meer informatie hierover zie: Proefproject Wet KwaliteitsBorging afgerond

Groenendijksepad Hazerswoude

Vermeldingen